Primăria municipiului Vaslui pregăteşte o strategie pentru evitarea supraaglomerării traficului

Social

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a atras atenţia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la aglomerarea traficului şi a asigurat că în perioada următoare va fi implementată o strategie privind mobilitatea urbană.

Edilul-şef a menţionat că, pe lângă amenajarea de parcări, se are în vedere realizarea unui pasaj subteran în Crucea Gării şi a unei pasarele peste o cale ferată de la ieşirea din Vaslui, traficul în aceste zone fiind foarte aglomerat.

„Aglomeraţia este şi va fi una dintre cele mai grele probleme. Va fi foarte dificil să gestionăm situaţia dacă nu luăm măsuri acum şi ne vom trezi în 3 – 4 ani că nu se mai poate circula. Lucrăm la o strategie cu un institut specializat pentru a preîntâmpina problemele de trafic.

Avem proiectul privind pasajul din Grucea Gării, punctul nodal cel mai important. Am făcut documentaţia pentru finanţare şi o să prindă contur anul acesta, să introducem circulaţia pietonală în subsol şi la suprafaţă să rămână doar maşinile.

De asemenea, am prevăzut o pasarelă la calea ferată de la Motor Grup până la primul pod, pentru că la calea ferată, dimineaţa şi după-amiază, pe zona depozitelor nu se poate circula, este blocaj total. Am pregătit un studiu de fezabilitate pentru această pasarelă, în vederea fluidizării traficului la intrarea în oraş”, a spus Vasile Pavăl.

Primarul de Vaslui a spus că în perioada următoare va intra în linie dreaptă un proiect în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro privind modernizarea reţelei de transport în comun, care va contribui la reducerea problemelor legate de trafic. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul