Spitalul municipal “Dimitrie Castroian” din Huşi ar putea avea, în premieră, linie de gardă continuă ATI

Social

Spitalul municipal “Dimitrie Castroian” din municipiul Huşi ar putea avea, în premieră, linie de gardă continuă pentru specialitatea Anestezie Terapie Intensivă, consilierii locali urmând să voteze înfiinţarea acesteia, în cadrul şedinţei ordinare de la sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Primăriei municipiului Huşi, la iniţiativa primarului Ioan Ciupilan, consilierii locali trebuie să voteze transformarea liniei de gardă la domiciliu în specialitatea ATI în linie de gardă continuă la nivelul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian”.

Linia de gardă continuă în Secţia ATI a spitalului huşean a fost aprobată încă din anul 2014, dar nu a fost înfiinţată propriu-zis din cauza lipsei medicilor. Momentan, la spitalul “Dimitrie Castroian” sunt angajaţi trei medici cu specialitatea ATI, dintre care unul este medic primar, iar un medic rezident va efectua în primă fază gărzi în spital, urmând să fie analizată posibilitatea angajării lui.

Reprezentanţii spitalului au solicitat Consiliului Local înfiinţarea liniei de gardă continuă, în urma unei decizii luate în Comitetul Director şi susţin că odată cu înfiinţarea acestei linii de gardă, cazurile dificile care acum sunt direcţionate către alte unităţi sanitare vor putea fi supravegheate în spitalul huşean.

Totodată, s-a avut în vedere faptul că odată cu înfiinţarea liniei de gardă continuă ATI, spitalul va deveni mai atractiv şi pentru medici din alte specialităţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul