SJU Vaslui va achiziţiona un turn de laparascopie nou

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a primit suma de 500.000 de lei drept sprijin finaciar din partea Consiliului Local Vaslui, pentru achiziţionarea unui turn de laparoscopie nou cu trusă de instrumentar, în vederea dotării Blocului Operator.

Printr-o hotărâre din anul 2914, SJU Vaslui s-a asociat cu Consiliul Local al municipiului Vaslui pentru realizarea în comun de investiţii, reparaţii sau reabilitări ale imobilelor în care unitatea medicală îşi desfăşoară activitatea, cu toate că instituţia se află în subordinea Consiliului Judeţean Vaslui.

“În cadrul unui parteneriat pe care îl avem cu Consiliul Judeţean, putem aloca bani pentru reparaţii curente, reparaţii capitale şi investiţii în zona de sănătate. Vasluiul este printre puţinele municipii reşedinţă de judeţ care nu are spital în subordine. Ca atare, când am făcut parteneriatul, tocmai aceea a fost ideea, să putem sprijini Spitalul Judeţean atunci când este nevoie”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Potrivit unui raport întocmit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, din numărul total de 1.150 de intervenţii chirurgicale de anvergură medie abdominală, urologică şi ginecologică, 770 s-au efectuat laparoscopic.  La această dată, în cadrul SJU Vaslui există un număr de cinci chirurgi generalişti şi doi urologi care efectuează şi intervenţii laparoscopice, pe lângă cele clasice.

În anii 2011 şi 2012, unitatea medicală a fost dotată cu două turnuri de chirurgie laparoscopică, ambele fiind depăşite acum din punct de vedere tehnic. De altfel, unul dintre turnurile laparoscopice este trimis pentru reparaţie în Germania, ceea ce face ca medicii urologi să nu mai poată face operaţii laparoscopice în sfera lor de intervenţie, în timp ce chirurgii generalişti pot opera laparoscopic doar jumătate dintre cazuri. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul