Primăria Vaslui şi IŞJ vor pune bazele unui canal de televiziune online dedicat şcolii

Social

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui, în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui, va pune bazele unui canal de televiziune online dedicat şcolii, care va cuprinde lecţii filmate, dezbateri sau filme cu caracter educativ adresat elevilor şi cadrelor didactice din judeţ.

Reprezentanţii IŞJ Vaslui au lansat cadrelor didactice un apel de a deveni membri ai echipei redacţionale şi au anunţat că televiziunea va demara în regim de acţiune de voluntariat, iar difuzarea programului se va face în streaming online, pe canalele Campusului Virtual al IŞJ, pe paginile şi pe grupurile gestionate de instituţia vasluiană pe reţelele de socializare.

„Schema de programe va viza în principal lecţiile, dar vom avea în desfăşurător şi dezbateri, ştiri din universul educaţiei, webinare, filme şi desene animate cu scop educativ, diseminări de proiecte, transmisiuni în direct ale evenimentelor esenţiale din viaţa şcolii vasluiene, interviuri şi reportaje pentru a acoperi, măcar în parte, nevoia de oglindire a realităţilor şcolii contemporane şi pe acest canal de comunicare. Nu ne propunem să substituim şcoala ca instituţie, ci să venim în completarea preocupărilor oamenilor şcolii de a intensifica legăturile cu elevii, cu comunitatea locală, de a găsi o alternativă viabilă de comunicare care să funcţioneze neîntrerupt inclusiv în situaţii deosebite”, au precizat reprezentanţii IŞJ Vaslui.

În perioada martie-iunie 2020, profesorii vasluieni au realizat în cadrul proiectului Teleşcoala vasluiană 90 de emisiuni, difuzate în Campusul Virtual al IŞJ şi pe paginile de socializare ale instituţiei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul